Maker Festival 2016 op Marineterrein Amsterdam

Marineterrein Amsterdam | 19-21 Augustus 2016 | Toegang gratis

Het Amsterdam Maker Festival wordt in 2016 voor de vierde keer georganiseerd. Enkele duizenden bezoekers, van jong tot oud, werden in eerdere edities geïnspireerd. Niet alleen lokale, maar ook internationaal bekende makers zoals Daan Roosegaarde, Marco Cochrane en Julian Dash van Holy Stitch waren in 2014 aanwezig. Vorig jaar vond het festival plaats tijdens SAIL Amsterdam.

Het festival is er om te inspireren, jongeren te interesseren voor techniek, om de Amsterdamse Maker Movement zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen en makers in contact te brengen met elkaar.

In 2016 wordt het Amsterdam Maker Festival georganiseerd op het Marineterrein Amsterdam. Het Marineterrein Amsterdam is een oase van rust en aandacht midden in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwende ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier voor de buurt, de stad en het land.

Makers bepalen hoe de wereld er uit ziet

We staan aan het begin van een revolutionaire nieuwe manier van produceren. Met de hulp van nieuwe middelen en technieken kun je alles maken wat je bedenkt. Of je nu kok bent of techneut, mode-ontwerper of kunstenaar. Makers bepalen hoe de wereld er uit ziet en zijn het levende bewijs dat maken leuk en nuttig is. Overal in de wereld komen nu onafhankelijke en community-driven Maker Festivals op. De ‘Maker Movement’ heeft ook Nederland bereikt.

Festival

Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen onder andere deelnemen aan workshops, expert-areas bezoeken, luisteren naar lezingen, kijken naar demonstraties en deelnemen aan debatten. Dit gebeurt op alle niveaus, zodat het festival niet alleen interessant is voor professionals, maar ook voor hobbyisten, jongeren en kinderen.

Educatie

Het festival wil de bezoeker stimuleren zelf te gaan maken en om na te denken over de plek die maken inneemt in de maatschappij. Hierin ligt de nadruk op jongeren en educatie. Makerversity speelt dit jaar een grote rol, ze zijn een actieve speler op het Marineterrein en hebben de missie om een diverse selectie van Nederlandse makers te ondersteunen en te helpen groeien. Daarnaast is het een broedplaats voor de next generation van creatievelingen, om jongeren te helpen op hun pad naar high-level banen in de meest geavanceerde industrieën.

Makerfair

De makerfair is een onderdeel van het festival. Hier kunnen bezoekers kennis maken met de leukste, hipste, nieuwste makers van Amsterdam en omstreken en hun producten proeven, uitproberen en kopen.

www.amsterdammakerfestival.nl


Niet voor publicatie

Contact PR & communicatie Amsterdam Maker Festival 2016:
info@amsterdammakerfestival.nl 

Beeldmateriaal is te vinden in onze persmap op Flickr