Op 19 augustus 2016 startte de vierde editie van het Amsterdam Maker Festival. Na eerdere succesvolle edities in de Kromhouthal en op de NDSM werf in Amsterdam Noord kwamen we nu op het Marineterrein in het centrum van Amsterdam.

Het Amsterdam Maker Festival maakt onderdeel uit van een nieuw concept, Nerderlands. Het doel van ons festival is om makers in contact te brengen met het grote publiek en elkaar, om te inspireren en te laten zien hoe leuk en nuttig ‘maken’ is.

THEMA 2016: WINDOW OF OPPORTUNITIES

Dit jaar stond het Amsterdam Maker Festival weer garant voor een weekend vol inspiratie, waarbij Makers, bedrijven en instellingen hun kennis en kunde kwamen demonstreren.

Een heel weekend lang stond het Amsterdam Maker Festival in het teken van een window met heel veel opportunities. Samen met onze partners faciliteerde de Amsterdam Maker Movement een weekend waar veel te horen, zien, voelen, horen en natuurlijk Maken was.

Het Amsterdam Maker Festival vond plaats van 19 tot en met 21 augustus 2016 en dat was dit jaar op een hele bijzondere plek; het Marineterrein. Deze plek was altijd gesloten maar wordt stapsgewijs weer onderdeel van het hart van de stad. Dit was ooit de plek waar in de 17e  eeuwde beste makers uit de regio met elkaar samenwerkten om de meest geavanceerde oorlogsschepen te bouwen. Nu is het de plek waar innovatieve makers – met de makerspaces van Makerversity voorop – een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de toekomst van het terrein als toekomstbestendig stadskwartier.

Het Marineterrein werd verdeeld in verschillende thema’s te weten: Tech, Crafts en Make it Yourselves. Daarnaast zal er veel entertainment en informatie zijn waar de Makers en de bezoekers zich gedurende de 3 dagen lieten inspireren.

Dit is het Team

We zijn een toegewijd team van professionals, we doen er alles aan om het Amsterdam Maker Festival een memorabel event te maken voor iedereen.