All Partners

marine
iams
makerversity
Logo-2200
amsmade
ams
Nerderlands
Logo_Sfeerbeheer
logo
startup ams

Dit jaar als onderdeel van een week Nerderlands is het Amsterdam Maker Festival er weer om te inspireren, jongeren te interesseren voor techniek, om de Amsterdamse Maker Movement zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen en makers in contact te brengen met elkaar.

Nerderlands
The Amsterdam Maker Festival is part of Nerderlands, a new festival for the international tech scene, from 14-21 August in Amsterdam. Nerderlands is organised by the leading Amsterdam-based tech communities with startups, and companies. The 2016 edition of Nerderlands is a co-production of Appsterdam and StartupAmsterdam

Amsterdam Made
Het idee om de stichting Amsterdam Made op te richten is ontstaan bij een kleine groep makers. Vrij spontaan zijn de eerste stappen gezet en het animo bleek overweldigend. De stichting groeide snel tot 40 deelnemers. Toen de Gemeente Amsterdam op zoek was naar een exploitant voor een echt Amsterdams keurmerk bleek dit initiatief goed aan te sluiten. Stichting Amsterdam Made werd zodoende enige licentiehouder van het keurmerk met als doel het stimuleren van de maakindustrie in Amsterdam.

Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein Amsterdam is een oase van rust en aandacht midden in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwende ideeën en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol stadskwartier voor de buurt, de stad en het land.

Makerversity Amsterdam
Onze missie op  het Marineterrein is om een diverse selectie van Nederlandse makers te ondersteunen en te helpen groeien. Daarnaast is het een broedplaats voor de next generation van creatievelingen, om jongeren te helpen op hun pad naar high-level banen in de meest geavanceerde industrieën.

SVP Sfeerbeheer
S.V.P. Sfeerbeheer is de regisseur van verschillende evenementen, de organisatie zorgt voor samenwerking tussen alle betrokkenen en voelt zich verantwoordelijk voor ieder detail. Door de juiste mensen en middelen in te zetten. Door gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden en technieken. Door het net even anders te doen dan men zou verwachten.

Startup Amsterdam
StartupAmsterdam is founded by serial entrepreneurs and governmental bodies, and represents the startup ecosystem of Amsterdam. When it comes to startups and scale-ups, the Dutch capital city boasts three unfair advantages. We have the continent’s best testbed; are a global launch pad and attract a talented engineer pool.

TEDxBinnenhof
In the spirit of ideas worth spreading, TED has created a program called TEDx. TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. Our event is called TEDxBinnenhof, where x = independently organized TED event. At our TEDxBinnenhof events, TEDTalks video and live speakers will combine to spark deep discussion and connection in a small group. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events, including ours, are self-organized.