Beeinc_amsterdammakerfestival
Bijen hebben jou nodig!
Door al ons bouwen en asfalteren zijn bijen naast hongerig ook dakloos geworden. 

Bee Inc. heeft een mooi kristallen Bijenhotel ontwikkeld voor op het balkon of in de tuin. 
Hier huisvest zich de Wilde Bij

De Wilde Bij is niet, zoals sommige mensen denken, een verwilderde honingbij. Het is een verzamelnaam voor alleen levende, oftewel Solitaire Bijen.

De levenswijze verschilt grondig van die van de honingbij. Bij de Solitaire Bijen heeft elk vrouwtje een eigen nestholte waarin ze haar eitjes legt.

De levenscyclus van de Solitaire Bijen behelst slechts enkele maanden. In die periode gaat elk vrouwtje op zoek naar een geschikte nestplaats. Wanneer de nestholte is goedgekeurd, begint het vrouwtje met een aantal foerageervluchten. Hierbij wordt stuifmeel verzameld dat achteraan in de nestholte wordt opgestapeld. Wanneer voldoende stuifmeel is verzameld legt het vrouwtje er een eitje op. Hiervoor wordt dan een wand gebouwd van modder en speeksel, zodat er een cel ontstaat. Daarna wordt alles herhaald tot de holte volgebouwd is met cellen.

Al dit moois gebeurd in de holtes zoals die in de Bee Inc. kristal zitten. 
De holtes lopen een klein beetje omhoog zodat de regen er niet in kan waaien en nestholtes droog blijven.

Kristal wordt gezaagd uit mooi stuk gerooid  Amsterdams Stadshout
Onze zadenmix brengt de broodnodige stuifmeel voor bijen. 
Mooi voor op uw balkon, in de (gevel)tuin, in de tuin van de buren of in het plantsoen. Werp de zaden en er ontspruit een bloemenzee. Aangenaam voor oog en neus, maar belangrijker een noodzakelijke voedselbron voor de Wilde Bij.

Help jij de Bij dan helpt de Bij jou.