Kesbeke_amsterdammakerfestival-jpg

“Ons tafelzuur maken we volgens eigen traditioneel familierecept, van vader op zoon”

Liefde voor augurken en uitjes bestaat dat? Jazeker: bij ons!

Ons vak ‘inleggen van tafelzuur’ is een echt traditioneel ambacht waar we zeer trots op zijn. Bij Kesbeke worden augurken en uitjes met zorg omringd. Dat doen we al met veel liefde sinds 1948, van vader op zoon, met een kleine groep enthousiaste ‘zuurpruimen’.

Neem nu onze augurken. Die krijgen een zeer speciale behandeling. Onze telers plukken ze nog altijd met de hand, want het is een kwetsbaar natuurproduct. Als ze bij ons binnenkomen vegen we ze netjes schoon, stoppen ze in bad, drogen ze, vertroetelen ze met speciale kruiden en specerijen en zorgen ervoor dat ze met aandacht en zorg in een frisse pot komen. Voorzichtig, met de hand, zodat ze mooi van vorm blijven. Dan mogen ze ook nog even rusten, dat is nodig voor die echte Kesbeke-smaak. Op smaak komen vraagt tijd. Dan zijn ze echt lekker om bij u op tafel te komen.

Ons augurken hebben een mooi maar kort leventje. Want ze zijn heel populair. Ze gaan maar wat snel de winkel weer uit. Net zo snel als onze andere producten: onze vermaarde Amsterdamse uien, onze fijne zilveruitjes, de speciale sauzen en piccalilly’s: allemaal even smakelijk.

Augurken, Amsterdamse uien en zilveruitjes zijn heerlijk als tussendoortje of onderdeel van de maaltijd.