Stillery_AmsterdamMakerFestival

Voor de buitenwereld begon de ontdekkingstocht van Robin Karels (29) en Pascal Peeters (27) bijna een jaar geleden met de oprichting van The Stillery, maar het echte verhaal begint zo’n 5 jaar eerder op de zolderkamer van Pascal. Dit is waar Pascal het oude ambacht der destilleren ontdekte. Met kennis uit boeken, wetenschappelijke artikelen en veel praten met de mensen uit de distileerwereld kom je een heel eind, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Met een beginnende kennis van granen en gist als basis werd de eerste alcohol gemaakt. Het begin was er, maar er was zeker ruimte voor verbetering. Nu, bijna 6 jaar later, staan de jongens met The Stillery’s First in de meeste cocktailbars van Amsterdam en is dat prille begin op de zolderkamer ver te zoeken.

The Stillery’s First is een klasse apart en laat zich niet vergelijken met de gevestigde orde in het vodka segment. De basis van dinklewheat, in het Nederlands gewoon spelt, geeft de vodka een uniek smaakprofiel. Tonen van amandel en witte chocolade geven The Stillery’s First het zachte karakter.

In een wereld waar vodka is in de meeste gevallen wel drie, vier of vijf maal gedistilleerd wordt om een neutrale spirit te creëren maakt The Stillery het verschil. Zonder toevoeging van suiker of andere additieven is The Stillery’s First een zeer toegankelijke en zachte premium. Puur als een sipping vodka of in een mix is dit distillaat een toevoeging aan je avond. “First” is het begin en een belofte voor meer.

Kom onze vodka proeven aan onze bar op het Amsterdam Maker festival.