HEMPJE_Amsterdammakerfestival

Hempje is geboren uit de wens om de ultieme basic te creëren. Een esthetisch kwaliteitsproduct, lokaal gemaakt van hoogwaardige stof, met een Noord-Europese pasvorm en voor elk moment van de dag. Op het Amsterdam Maker Festival werkt HEMPJE samen met HOLY STITCH. Speciaal daarvoor vliegt ook de directeur van HOLY STITCH, Julian Dash over naar Nederland om bij dit festival aanwezig te zijn.

In het singlet of tanktop vond maker Clarent Savi de ideale basis voor zijn collectie. ‘Het singlet is een ondergewaardeerd kledingstuk. Er wordt doorgaans weinig aandacht aan besteed terwijl het voor mij een belangrijk onderdeel is van de garderobe. Het is een tijdloos item dat je altijd kunt dragen en is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Hempje draag je onder je kleding, ’s nachts of tijdens het sporten of als basis van een tijdloze outfit.

De naam voor het kledingmerk werd bedacht toen Savi besloot hennep te gaan gebruiken als materiaal voor de collectie. Hennep biedt veel voordelen voor de drager: de stof is zacht, soepel, hypoallergeen, UV-werend en sterker dan katoen. Bovendien is het verbouwen van hennep veel beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoenteelt. Voor het verbouwen van katoen is veel meer water nodig en worden ook veel meer pesticiden gebruikt.