Wolfpack & Pakhuis de Zwijger

De vijfde en laatste avond uit de reeks ‘Skills voor de Next Economy’ vindt plaats op maandag 20 juni om 19.30 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

Editie 5 gaat over Rapid Prototyping. Rapid prototyping betekent snel een eerste tastbare versie van je idee maken en snel reactie van de buitenwereld vragen. Je treedt niet pas naar buiten als het ‘af’ is, maar misschien al in de fase van schetsen, schaalmodellen en mock-ups. De bijbehorende skills: lef, snelheid en interactie. En heel praktisch: je moet een prototype kunnen bouwen.
We gaan dit verkennen met:
  • Tom Djajadiningrat is creative director bij Philips Design en redeneert bij het innoveren in ‘Gesamt concepts’ – waarbij technologie, samenleving, design en cultuur samenkomen. Bij Philips Design leidt hij een innovatieteam dat onder andere werkt aan augmented reality concepten voor de zorg. 
  • Vincent Wegener is een van de oprichters van de RDM Makerspace en de Internet of Things AcademyMet een groeiend machinepark helpen zij kleine ontwerpers en makers hun eerste prototype te maken, laten zij gevestigd bedrijfsleven zien dat het sneller en anders kan, en leren ze studenten om new tech te gebruiken in hun onderzoek.
  • De Afdeling Buitengewone Zaken is een ontwerpbureau dat complexe ideeën omzet in tastbare producten en interventies. Jop Japenga en collega’s ontwikkelden een eigen prototyping methode Hidden Design, die zij oa. in India (energieopwekking) en op de Dutch Design Week (data en privacy) inzetten.
  • Zelf geven we (Mattijs Taanman, Janjoost Jullens) een aantal inzichten mee uit een seizoen lang Skills for the Next Economy, en in bijzonder de cruciale rol van prototyping voor een nieuwe economie. 
  • Onze vaste host is Bart Krull (Social Enterprise) die verder ook oa. de Tegenlicht Meet Ups modereert. 

Iedereen is welkom!

Lees meer.